Συμβουλες

7 συμβουλές για συντήρηση και καθαρισμό

1) Καθαρίστε τα λεκέδες άμεσα:

Όταν σημειωθεί ένας λεκές, καθαρίστε τον άμεσα χρησιμοποιώντας κατάλληλο ουδέτερο καθαριστικό και μια μαλακή απορροφητική πετσέτα.

2) Μετακινήστε τα έπιπλα περιστασιακά: 

Μετακινήστε τα έπιπλα στον χώρο σας περιστασιακά για να αποφύγετε την υπερβολική φθορά σε συγκεκριμένες περιοχές

3) Αποφύγετε την έκθεση σε άμεσο ηλιακό φως: 

Αποφύγετε να ταχθούν τα χαλιά σας σε μέρη όπου εκτίθενται σε άμεσο ηλιακό φως για μεγάλα χρονικά διαστήματα, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό και φθορά των ινών.

4) Καθαρίστε τα κατοικίδια ζώα σας:

Καθαρίστε τα κατοικίδια ζώα σας τακτικά για να μειώσετε την ποσότητα των τριχών και των αλλεργιογόνων ουσιών στα χαλιά σας.

5) Προσοχή στις αποθηκευτικές συνθήκες:

Αποθηκεύετε τα χειροποίητα χαλιά σας σε δροσερό, ξηρό και καθαρό μέρος για να αποφύγετε την υγρασία και τη συσσώρευση μούχλας.

6) Ηλεκτρική σκούπα:

Βασικό, όχι μυστικό, αλλά κανόνας για κάθε σπίτι είναι βάζετε συχνά (2-3 φορές την εβδομάδα ή και κάθε μέρα) ηλεκτρική σκούπα. Συμβουλή μας να φροντίζετε η σακούλα της ηλεκτρικής σκούπας να είναι άδεια. Έτσι, διασφαλίζετε σε μεγαλύτερο βαθμό την απομάκρυνση σκόνης και μυκήτων από το χαλί.

7. Σωστός καθαρισμός χαλιού:

Κάποια στιγμή μέσα στο χρόνο, ειδικότερα την άνοιξη, φτάνει η ημέρα που πλένουμε τα χαλιά ή τα δίνουμε σε ειδικούς όπως εμείς για να αποφύγουμε όοοολη αυτή τη δύσκολη και επίπονη διαδικασία με τα μισά αποτελέσματα. Για τη σωστή συντήρηση του χαλιού λοιπόν σε περίπτωση που δεν τα πάτε σε κάποιον ειδικό, Θα πρέπει να στεγνώσει σε σκιερό μέρος (ποτέ κα από τον ήλιο) και να απλωθεί οριζοντίως. Αυτό συμβαίνει για να στάζουν ομοιόμορφα τα νερά και να μην τραβηχτούν και αλλοιωθούν οι πλέξεις των ινών.